Despre

A fi primar într-o localitate înseamnă o responsabilitate uriaşă, de la gospodărirea vieţi de zi cu zi din comunitate, la generarea unor proiecte de dezvoltare, atragerea de fonduri europene, atragerea de investitori, susţinerea unor idei inovatoare şi până la asigurarea că un edil responsabil îşi propune mereu îmbunătăţirea calităţii vieţii celor din localitate.

Ideea apariţiei platformei primarultau.ro datează din decembrie 2018, când în contextul celebrării a o sută de ani de la Marea Unire, mai mulţi primari clujeni au onorat memoria celor care au realizat Unirea, prin evenimente cu o importantă simbolistică naţională. În iunie 2019, proiectul prinde contur iar lansarea acestuia a fost în luna lui cuptor.

primarultau.ro îşi propune să comunice constant proiectele şi realizările primarilor clujeni, în special prin materiale foto şi video, alături de alte elemente de patrimoniu din localităţile respective şi se adresează în special comunităţilor din mediul rural. Este un proiect pilot, care în primă etapă se adresează unui număr important de primari.

Platforma primarultau.ro îşi propune să prezinte în special aspectele pozitive ale unei administraţii, de la proiecte, la realizări şi interviuri. Instituţia primarului trebuie să fie în pas cu revoluţia digitală, offline-ul, tiparul, rămânând utile, însă insuficiente în lipsa unei promovări adecvate şi în mediul online, de la promovarea în reţele de socializare şi până la presa online.

Revoluţia digitală remodelează în fiecare minut toate sectoarele societăţii, în acest context, nu mai putem vorbi de o administrație locală fără „e-guvernare”.  Astfel, tehnologiile de comunicare obligă politicienii şi sectorul public să regândească strategiile, viziunile și politicile, precum și schimbarea modului de gestionare a operațiunilor pentru a răspunde cerințelor cetățenilor într-o măsură mai promptă, transparentă și mai ales competitivă.

Pentru trimiterea de materiale spre comunicare, adresa noastră de mail este contact@primarultau.ro

Gabriel Horia Nasra