Ioan Neselean: Măsurile luate în situația stării de urgență par a fi obstacole în calea bucuriei depline a sărbătorilor, dar ele pot fi trăite și ca ocazii fericite de a redescoperi bucurii simple de mult uitate!

3 min read

Ioan Neselean, primarul municipiului Gherla, a postat un mesaj de suflet locuitorilor din frumosul oraș de pe Valea Someșului accetuând că măsurile luate în situația stării de urgență, ce par a fi obstacole în calea bucuriei depline a sărbătorilor, pot fi trăite și ca ocazii fericite de a redescoperi bucurii simple de mult uitate.

„Stimați concetățeni din Municipiul Gherla,

Toți creștinii comemorează zilele acestea evenimentele, semnificative pe plan sufletesc și spiritual, care gravitează în jurul persoanei lui Isus din Nazaret, Fiul lui Dumnezeu: este vorba despre suferințele, moartea pe Cruce și Învierea Sa din morți.

Unii dintre noi contemplă încă Săptămâna Patimilor, îndreptându-se spre Porțile Învierii, alții au intrat deja prin acele porți în Săptămâna Luminilor.

Deopotrivă însă, toți credem că Isus Hristos, împărțind istoria lumii în două, cea de dinainte de El și cea de după El, a unit umanitatea în lumina unei singure speranțe. De această speranță luminoasă, cea care unește inimile și le îmbărbătează, avem nevoie și noi toți anul acesta.

Din cauza pandemiei de SARS CoV-2, care încearcă atât de greu omenirea, întâmpinăm sărbătorile pascale în mod diferit de toți anii pe care ni-i amintim noi și chiar bătrânii noștri: în loc de comuniunea din lăcașurile de cult, primind lumina în sunetele festive ale clopotelor, ne aflăm în izolare, în liniștea caselor noastre, urmărind slujbele religioase pe canalele media; în locul vizitelor pline de veselie la rude și prieteni, ne găsim retrași cu cei câțiva dragi la domiciliile noastre, așteptând zilele fericite când ne vom revedea bucuroși, fără suspiciune sau opreliști.

Dragi concetățeni, O vorbă înțeleaptă spune că toate obstacolele pot fi în același timp și mari oportunități, depinde doar de disponibilitatea fiecăruia de a le trăi frumos. Să nu uităm că Hristos a transformat bezna Mormântului în strălucirea Învierii! Măsurile luate în situația stării de urgență par a fi obstacole în calea bucuriei depline a sărbătorilor, dar ele pot fi trăite și ca ocazii fericite de a redescoperi bucurii simple de mult uitate. Putem acum reașeza priorități ale vieții care au fost răsturnate de frenezia traiului zilnic. Putem să ne recuperăm tăria interioară în fața încercărilor și, nu în ultimul rând, să reușim să întrevedem valențele și valorile mai înalte ale sărbătorilor creștine, dincolo și mai presus de obișnuințele ultimilor ani.

Cu aceste gânduri în suflet doresc ca, în numele întregii administrații locale din orașul Gherla, să vă urez ca Învierea Domnului să vă învioreze sufletele și să vă dea curajul de a fi fericiți și atunci când pare imposibil.

Sărbători pascale binecuvântate și luminoase! Hristos a înviat!” le-a urat Neselean, locuitorilor municipiului Gherla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *