Primarul Gabriel Costea anunță măsuri de dezinfecție în comuna Feleacu!

2 min read

Primarul Gabriel Costea anunță măsuri de dezinfecție în comuna Feleacu!

„Vreau sa va anunț ca, inca de săptămâna trecuta s-a efectuat o dezinfecție a drumurilor din Valcele. Am inceput cu zona “Parauani”, deoarece am incercat, si prin aceasta masura, sa prevenim un eventual focar cu virusul COVid-19, ca urmare a aparitiei cazului de coronavirus despre care am mentionat intr-o alta postare. Va informez ca, toate persoanele care au fost izolate, ca urmare a contactului cu Ileana Lingurar, diagnosticata cu infectie cu Covid-19 si decedata, au trecut cu bine peste aceasta perioada, neavand niciuna vreun semn de infectare.

Tot săptămâna trecuta au fost dezinfectate stațiile de autobuz, iar luni și marți au avut loc acțiuni de dezinfecție la dispensarele din comuna, la primarie si politie.

A fost înlăturat de pe drumurile asfaltate pietrișul aruncat pe timpul iernii, de catre cei de la deszapezire, ulterior am spălat drumurile cu apa, pentru a fi curate in momentul in care o sa intervenim (o singura data) cu hipoclorit de sodiu, in concentrație de 0,1%. Cel mai probabil aceasta intervenție o sa aibă loc seara, după orele 20.00, iar următoarele interventii se vor efectua la anumite intervale de timp, doar cu detergenți convenționali.

Tin sa precizez ca, procedura de mai sus, o intreprindem, ca urmare a raspunsului cu nr 1383/2.04.2020, primit la solicitarea noastra, de la Direcția de Sanatate Publica Cluj.

In finalul acestei postari mai spun, inca o data ca, cea mai buna protecție o avem daca stam acasa (acolo unde este posibil), iar acolo unde activitatea profesională nu ne permite sa rămânem acasa, constituie o foarte buna protecție, purtatul de manusi și masca pe fata (in cazul in care aveti varianta de a va procura aceste accesorii)” a anunțat Costea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *