Tiberiu Zelencz, așa cum nu l-ați mai văzut: „El Toro” de Cluj!

2 min read

Pe Tiberiu Zelencz, foarte mulți dintre dumneavoastră îl cunoașteți ca pe primarul din Mica. Așa și este, Zelencz, omul faptelor, pentru români, pentru maghiari, pentru romi, pentru toată comunitatea.

Însă puțini știți despre cariera de fotbalist a lui Zelencz, care a prins fotbalul mare la CFR Cluj, jucând chiar în partide cu echipe străine.

Păcat că google-ul, youtube-ul și facebook-ul erau în epoca de piatră în 2006, însă fotbalistul și-a păstrat numerele din ziarele vremii în care apărea, presa scrisă fiind martoră a performanțelor sale, Tiberiu Zelencz, „El Toro” de Cluj.

Zelencz a jucat și la FC Hunedoara, urmașa Corvinului. Iată ce scria presa vremii din ianuarie 2011, despre Zelencz: „Tiberiu Zelencz, desemnat de fanii FC Hunedoara cel mai bun jucător din 2010. 

Deşi a îmbrăcat tricoul alb-albastru al lui FC Hunedoara doar în turul Ligii a treia, perioadă în care a înscris şapte goluri în campionat – cele mai multe – Tiberiu Zelencz (foto în albastru) a lăsat o impresie foarte bună în urma lui. Astfel, cel supranumit „El Torro” a întrunit cele mai multe sufragii în urma voturilor secrete exprimate de susţinătorii echipei (atât prin intermediul site-ului cât şi pe reţeaua Facebook), jurnaliştii sportivi locali, dar şi echipa redacţională a comunităţi online www. corvinul1921.ro în sondajul postat timp de două săptămâni pe site-ul suporterilor hunedoreni: corvinul1921.ro.

Zelencz a fost urmat în clasament, la o diferenţă considerabilă, de colegul său din ofensivă Marcel Şandor. Cea de-a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de juniorul Ovidiu Trăşcan. Curios este faptul că trei dintre jucătorii care s-au clasat în primele 10 locuri în preferinţele fanilor au fost concediaţi la finalul turului: Zelencz, Oltean şi Corobea. Sondajul a strâns peste 4.000 de voturi” se arăta în presa vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *